Renée and the Alligators

op aanvraag

Hij werd destijds wel de blanke Indo genoemd, René Nodelijk. Met zijn band Renée and the Alligators zorgt hij voor een echt dansbare Indorock avond. Bekend van de Pasar Malams overal in Nederland! Deze Indorock band boek je bij BoekJeBandje!

Omschrijving

Sinds 1958 is de Hagenaar René Nodelijk actief in de muziek.
Eerst in The Rocking Sensation boys en vanaf 1960 in zijn –door hemzelf opgerichte “Rene and his Alligators”
In dit toenmalige instrumentale tijdperk had deze legendarische Haagse band enorm veel hits.
Vooral “Guitar Boogie” ook wel “Alligator Boogie” is tot standaardwerk in de Nederlandse popgeschiedenis uitgegroeid.
Renee & the Alligators te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn die periode tot aan 1967 hadden zenog tal van hits: Limelight, Gipsy Rock, (1962) – Heisser Sand, In the Mood, Guitar Boogie (1963) – La Comparsa, Two Guitars, My Happiness (1964) – Black Swan, Dansevise, Telstar (1965) – Eurovisie Mars, 12th Street Rag, She Broke my Heart (1966).

In 1977 kwam zangeres Renée bij de groep en veranderde de naam van de band in de naam “Renée”.
Vanaf 1978 gaat het de groep voor de wind en breken ze door in binnen- en buitenland en waren ze vaak te zien op televisie met internationale hits: Sweet Nothin’s, Alligator Boogie 1978) – A Whole Lotta Shinkin’s Going On, If You Wonna Be A Rock And Roller 1979) – Jimmy, Come Closer (1980) – Sad Man, Stranded Lady (1981) – High Time He Went, You’re A Liar (1982) – Seventeen, Sometimes You Cry, Give Me A Break (1983) – Take Some Pills (1984).

Renee & the Alligators te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlRenee and the Alligators verrassen de muziekliefhebbers, door aan het begin van dit nieuwe millennium nog steeds met grote kracht en souplesse op de podia te heersen.
Hierdoor vormen zij een zeldzaam orkest dat veel songs uit de Rock & Roll tijdperk aanstekelijk re-en produceerd.
Uiteraard zijn de eigen hits van deze 4 heren en 1 dame altijd weer een hoogtepunt van de avond. Een unieke band die een prachtige, maar vooral springlevend bewijs van de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Videoclips

Enkele clips van de band/act:

Prijzen

Alle genoemde prijzen op de deze pagina zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina wordt de grootste aandacht besteed. BoekJeBandje aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BoekJeBandje behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via 0514-234111 of per mail aan info@boekjebandje.nl