Simon Stein

495,00

Simon Stein voordelig en snel boeken? BoekJeBandje.nl is het bemiddelingskantoor waar u alle artiesten kunt boeken. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot Simon Stein.

 

Omschrijving

Levensgenieter, optimist en niet te vergeten vlotte prater Simon Stein wordt in Volendam geboren op 10 april 1980 als Simon Cornelis Jacobus Tol. De naam Stein is, zoals vaak voorkomt in Volendam, een bijnaam die eigenlijk niets meer is dan de naam van zijn oma die door de twee volgende generaties als extra naam is overgenomen.Behalve zijn vrouw Judith, waarmee hij twee kinderen heeft, zijn er maar weinig mensen die hem ‘gewoon’ Simon noemen.

Gitaar

Als jongste broertje van een oudere zus en broer wordt de interesse voor muziek al op jonge leeftijd gewekt. Zijn broer (gitarist van o.a. Mon Amour) duwt hem op zijn twaalfde jaar een gitaar in handen en geeft hem zijn eerste gitaarles. Zijn passie voor muziek is geboren. Vanaf zijn 14e zwerft Simon Stein van het ene Engelstalige (rock)bandje naar de andere. Hierin treedt hij altijd op als zanger. Onder andere door zijn huwelijk, de geboorte van zijn twee kinderen en zijn niet uit te putten enthousiasme raakt hij meer en meer geïnspireerd.

Eigen nummers

Na bijna 15 jaar te hebben gezongen in verschillende coverbands besluit hij begin 2008 om zelf nummers te gaan schrijven. Verrassend genoeg niet in het Engels, maar in het Nederlands. Naast het hebben van een eigen bedrijfje werkt hij twee jaar intensief aan dit eerste album. Dit doet hij niet alleen. Hij schakelt de hulp in van vele andere muziekvrienden uit het welbekende dorp.

Tol en Tol

Al enige tijd werkt Simon Stein aan een eigen album en vraagt hiervoor de hulp van vele andere muziekvrienden uit het welbekende ‘muzikale’ dorp. Nu is er dan eindelijk de release van zijn eerste CD-single met daarop het 3 nummers; ‘Blauwe Vlinder’ en ‘Als ik naar je kijk’ en ‘Nachtenlang’. ‘Blauwe Vlinder’ en ‘Nachtenlang’ zijn geproduceerd door Jan Koning en Hans Hollestelle en “Als ik naar je kijk” is geproduceerd/gearrangeerd door Cees en Thomas Tol, het zeer succesvolle duo bekend van BZN en niet te vergeten Jan Smit.

Muziekstijl

De ‘smaak’ van het album is, naar eigen zeggen, moeilijk om de vinger op te leggen. Het is een ratjetoe van verschillende ingrediënten, overgoten met diverse sausjes. Up-tempo, rustig, melancholisch, vrolijk, diverse klanken komen voorbij. De bedoeling is in ieder geval om er een hedendaagse troubadourstijl van te maken, zoals bijvoorbeeld Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Frank Boeyen . En of dit gelukt is… mag u zelf bepalen!

Boeken , solo of …

Simon is zowel solo te boeken maar ook in diverse formaties. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Videoclips

Enkele clips van de band/act:

 

Prijzen

Alle genoemde prijzen op de deze pagina zijn indicatief en zijn voorbehouden aan prijswijzigingen of typefouten. Aan de samenstelling en informatie van deze informatiepagina wordt de grootste aandacht besteed. BoekJeBandje aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de functionaliteiten en/of informatie op deze pagina. BoekJeBandje behoudt zich het recht voor de de functionaliteiten en de informatie van deze pagina te allen tijde aan te passen of anderszins te wijzigen of te verwijderen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via 0514-234111 of per mail aan info@boekjebandje.nl