Op deze pagina vindt je de meest gestelde vragen over het boeken van bands, acts en meer via BoekJeBandje.

De prijzen welke wij hebben vermeld zijn ‘indicatieve prijzen’. Aangezien prijzen kunnen schommelen of aangepast kunnen worden is het advies ook altijd even contact met ons op te nemen. Door te informeren heeft u altijd de meest actuele prijs. Daarnaast is het zo dat de grootte van de locatie en het aantal bezoekers van invloed is op de prijs aangezien er meer- of minder licht en geluid meegenomen moet worden.

Als u een offerte of informatie aanvraagt dan nemen wij een vrijblijvende optie voor u. Dit houdt in dat de eerste 10 dagen de band of act voor u gereserveerd staat. Deze reservering is vrijblijvend en vervalt automatisch.

Tijdens drukkere periodes of opties voor een drukke periode dan kunnen er andere termijnen gehanteerd worden dan de 10 dagen welke standaard zijn. Wij informeren u hier altijd over.

U geeft een feest maar twijfelt of u live muziek wilt boeken of een DJ.

Allereerst is het budget bepalend. Waar een DJ ongeveer € 250-€ 300 kost een band al gauw € 500-€750 euro of duurder. Hierbij is een uitzondering voor enkele solisten en duo’s die een lagere prijs hanteren.

Daarnaast is het repertoire erg van belang. Een band speelt doorgaans een ‘setlijst’ waar niet veel van af te wijken is. Men heeft een uitgekiende lijst van nummers die opbouwend werken tijdens de tijd dat ze spelen. Een DJ kan vaak sneller inspelen op het publiek waardoor de kans bestaat dat de dansvloer sneller en langer gevuld is.

Als laatste kunnen we nog iets zeggen over de ruimte die benodigd is. Een gemiddelde DJ kan vooruit met een ruimte van ongeveer 3 bij 2 meter. Een band heeft al gauw een ruimte nodig van 5×3. Veelal liever groter!

Mocht bovenstaande niet het antwoord zijn waarop je gehoopt had dan staat het team van BoekJeBandje je graag te woord om je vragen of opmerkingen te beantwoorden!

De prijzen genoemd op de website van BoekJeBandje zijn altijd exclusief BTW.

Hierbij gaan we uit van de volgende tarieven:

9% BTW voor de bands en artiesten
21% BTW voor alle hardware zaken als licht & geluid.

Wij krijgen vaker de vraag of wij goedkoper zijn dan andere bureaus. Helaas is daar niet een klakkeloos antwoord op te geven.

Wij proberen altijd een voordelige keus te zijn. Met dien verstande dat wij altijd goede persoonlijke service willen bieden maar ook zoveel mogelijk kwaliteit. Een band met een ‘te goedkope semi professionele licht en geluidsset’ maakt het goedkoper maar niet beter!

Ook valt er altijd te overleggen, we komen er altijd uit!

Om onze website overzichtelijk te houden hebben wij besloten niet ‘alles’ te vermelden. Dit is ook eigenlijk niet te doen gezien het aantal bands en acts die er bestaan.

Wel kunnen wij alles voor u boeken. Van klein tot groot, elke artiest is via ons te reserveren en te boeken!

Wij krijgen soms vragen over het gestuurde contract. Enkele voorbeelden:

Vraag – Waarom een warme maaltijd
Antwoord – De technische crew en bandleden gaan veelal ruim op tijd van huis om op tijd op uw feest aanwezig te zijn. Ook al zijn zij er pas om 17 uur, vaak zijn ze al vanaf 15 uur onderweg. Wij vinden het belangrijk dat onze bands en acts fris en vol energie op het podium staan, goede voeding draagt daar aan bij!

Vraag – Waarom geen snacks, is toch lekker?!
Antwoord – Deze vraag krijgen wij geregeld. Het is nu eenmaal zo dat een vereniging o.i.d. één keer per jaar een feest organiseert. Op die momenten kan het fijn en lekker zijn om te snacken. Een band of act staat soms meerdere dagen per week op verschillende locaties. Meerdere dagen per week en soms weken achtereen snacken is niet bevorderlijk voor de gezondheid en wordt dan ook graag voorkomen.

Vraag – Dus een biefstuk en groente?
Antwoord – Dat is beslist niet nodig. Een goede maaltijd kan ook zijn een vers broodje kaas en ham met een lekkere kop soep. Een grote pan nassi met een gebakken ei’tje, een bord spagetti behoren ook tot de mogelijkheden. Indien u er niet zeker van bent of iets voor te schotelen is dan horen wij dat graag.

Eventuele dieetwensen welke wij doorkrijgen van de band of act die zullen wij altijd met u bespreken!

LinkedIn
Share
YouTube
YouTube
Pinterest
Instagram